Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama: u nedjelju, 13. veljače, na Trgu bana Jelačića 12,15 h bit će izveden performans: ‘Petnaest’ Bojane Guberac u kojem sudjeluju aktivistice ženskih udruga

Dok svijet živi posljedice djelovanja patrijarhata, kapitalizma i nacionalizma/rasizma, svakodnevno svjedočimo nasilju i borbi za moć koja se vodi nad ženskim tijelima i tijelom Zemlje. Stoga je ovogodišnji, deseti po redu, One Billion Rising Bodies/Milijarda ustaje posvećen borbi protiv nasilja koje uništava žene i našu majku Zemlju.

Aktivistice, umjetnice, žene iz svih dijelova svijeta, kao i muškarci koji su s njima u zajedničkoj borbi protiv nasilja, upozorit će još jednom zašto ono mora prestati. U razdoblju od 14. veljače do 8. marta – pa do 22. travnja dana planeta Zemlje pokazat ćemo otpor,  solidarnost, našu povezanost s prirodom, naša tijela u protestu, bijesu, ali i plesu i drugarstvu.

Mi počinjemo na središnjem trgu, u subotu 13. veljače – jer sve što želimo za Valentinovo, ali i svaki drugi dan u godini jest da nasilje prestane!

Pridružite nam se!