Svi naši korisnici koji su odslušali webinare iz modula Kustoske prakse kod Tee Katoci, Ane Zbiljski i Kosjenke Laszlo Klemar, imaju priliku prijaviti  se na radionicu kod Kosjenke Laszlo Klemar.

 

Termini radionica su sljedeći:

Grupa 1 – nedjelja,  06.02.2022., 11:00 – 13:00 h

Grupa 2 – petak, 11.02.2022., 18:00 – 20:00 h

Grupa 3 – nedjelja, 13.02.2022., 11:00 – 13:00 h

 

Radionice su usmjerene na konceptualizaciju rodno inkluzivnih interpolacija/intervencija u stalni postav Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Pri tome korisnicima_cama će kao svojevrsni modeli poslužiti primjeri odgovarajućih muzejskih praksi predstavljeni na webinaru. Svaki korisnik_ca će odabrati jedan od ponuđenih odjela stalnog postava Tehničkog muzeja Nikola Tesla u koji bi želio_ljela intervenirati te će uz mentorstvo voditeljice osmisliti jednu ili više intervencija/interpolacija, koje mogu biti vizualne, narativne ili vizualno-narativne.

Korisnici koji se prijave za termin grupe 1 će moći birati između sljedećih odjela: Odjel vatrogastva, Odjel transformacije energije i Odjel transporta, grupa 2 bit će usredotočena na  Odjel rudarstva, Tehnike pisanja i umnožavanja teksta ili Računalne tehnika, dok će trećoj grupi odabir biti sužen na Odjel obnovljivi izvori energije, Fotografsku i kinematografsku tehnika, te Telefoniju i telegrafiju.

Prijavljujete se samo za termin jedne grupe na mail: ana.zbiljski@zenstud.hr

 

* Online radionice provode se u sklopu projekta ‘Žene i tehnika – prema rodno uključivom muzeju’ kojeg provodi Centar za ženske studije u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla u Zagrebu. Ukupna vrijednost projekta je 481.721,65 kn, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 409.463,40 kn. Cilj projekta je uključivanje osoba mlađih od 25 godina u kulturno-umjetničke sadržaje kroz participiranje u online radionicama i webinarima te sukreiranje virtualnog muzejskog postava koji promiče rodno inkluzivni pristup. Trajanje projekta je do ožujka 2022.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Centra za ženske studije.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.