Svi naši korisnici koji su odslušali webinare iz modula Kustoske prakse kod Tee Katoci, Ane Zbiljski i Kosjenke Laszlo Klemar, imaju priliku prijaviti  se na radionicu kod Tee Kantoci.

 

Termini radionica su sljedeći:

Grupa 1 – srijeda,  09.02.2022., 18:00 – 20:00 h

Grupa 2 – subota, 19.02.2022., 11:30 – 13:30 h

 

Korisnici će se na radionicama upoznati sa svim fazama realizacije izložbe. Proces koji započinje inicijalnom idejom (motivacijom ili porivom), a završava postavljenom izložbom u muzeju čini nekoliko razvojnih etapa koje treba proći kako bismo došli do željenog rezultata. Kustoski rad u tom smislu čini konceptualizacija, istraživački i arhivski rad, selekcija informacija i građe, pisanje tekstova te postavljanje objekata ili ideja u prostorne suodnose. Na radionici će korisnici pobliže sagledati zadanu strukturu u svim njenim dijelovima, te naučiti kako ju uvažiti vodeći se pritom principima uključivosti.

Prva će grupa tijekom radionice konceptualizirati izložbu o industrijskom radu u tvornici Dalmatinka Sinj na temelju materijala s teorijskih radionica Dragane Modrić, dok će druga grupa konceptualizirati izložbu o industrijskom radu na temeljumaterijala s radionica Ane Rajković, pri čemu će se voditi principima uključivosti i dostupnosti.

Prijavljujete se samo za termin jedne grupe na mail: ana.zbiljski@zenstud.hr

 

* Online radionice provode se u sklopu projekta ‘Žene i tehnika – prema rodno uključivom muzeju’ kojeg provodi Centar za ženske studije u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla u Zagrebu. Ukupna vrijednost projekta je 481.721,65 kn, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 409.463,40 kn. Cilj projekta je uključivanje osoba mlađih od 25 godina u kulturno-umjetničke sadržaje kroz participiranje u online radionicama i webinarima te sukreiranje virtualnog muzejskog postava koji promiče rodno inkluzivni pristup. Trajanje projekta je do ožujka 2022.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Centra za ženske studije.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.