Program IDEAS [Inclusive Digital Educational Anti-discriminatory Alternative] unutar kojeg sudjeluje i Centar za ženske studije u Zagrebu, započinje s izvedbom prvog od sedam modula u formi podcasta koje je priredio Centar za ženske studije u Beogradu, naziva ‘Gender and Feminisms: Women’s Studies Against patriarchy’ u srijedu, 26.listopada 2022.

Modul sadrži pet tematskih cjelina, a možete ga poslušati na sljedećim linkovima/platformama svakoga dana poslije 9:00h:

Spotify https://open.spotify.com/show/1mcLpoUzfeRugVkefsG3Aj
Apple podcasts https://podcasts.apple.com/za/podcast/ideas-podcast/id1651386316
Stitcher https://www.stitcher.com/show/1033354
Deezer https://www.deezer.com/us/show/5304707
Castbox https://castbox.fm/channel/id5186707
Podcast.rs https://podcast.rs/show/ideas-podcast/

Imat ćete prigodu odslušati i sljedećih šest modula koji će se izvoditi u kontinuitetu (svake srijede započinje novi modul!), te biti postavljeni na gore spomenutim platformama.

Inače, ovaj program nudi znanje iz feminističke, lijeve i politički angažirane perspektive. On daje uvid u ženske studije, rodna pitanja, teorijska gledišta o ženskoj povijesti (herstories) uvodi nas u tematske prijepore društvene reprodukcije, bavi se problemima klimatskih promjena, govori o tijelu, seksualnosti, LGBTQI+ zajednici i pravima manjina, posebice Romkinja i žena beskućnica, i naposljetku, preispituje poimanje koncepta političkog.

U programu sudjeluju: Karlovo sveučilište iz Praga (Selma Muhić-Dizdarević, voditeljica), Colour Youth iz Atene (Christianna Gennata, voditeljica), IPAK Centar iz Beograda (Jelisaveta Blagojević, voditeljica), Sveučilište Island iz Reykjavika (Thomas Brorsen Schmidt, voditelj), Centar za ženske studije iz Zagreba (Biljana Kašić i Dorotea Šušak, voditeljice) i Centar za ženske studije iz Biograda (Daša Duhaček, voditeljica), koji je ujedno koordinator projekta, uz podršku Erasmus + i Zaklade Tempus.