U subotu, 11.12.2021. s početkom u 10h prvu od dvije radionice, podnaslova „Kako osobno (rodno) postaje političko u umjetničkoj praksi?“ održava i multimedijalna umjetnica Renata Poljak. Radionice su namijenjene polaznicama_ima koji su slušali webinare iz Umjetničkog modula.

Politika, rodnost, sociologija, etnologij, ekonomija, ukratko svijet oko nas jest ono što nas oblikuje, povijesni kontekst i geografija u kojoj se rađamo i živimo. Kako iz osobnog arhiva sjećanja i fotografija, priča i naracija napraviti umjetnički rad tema je prve radionice u kojoj će Renata Poljak kao primjere predstaviti neke svoje radove nastale na tom tragu. Potom će, kroz razgovor i raspravu, svaka_i sudionica_nik pokušati pronaći svoju priču/fotografiju/iskustvo koju se može umjetnički uobličiti te staviti u povijesni kontekst za čije vizualiziranje i prisjećanje će pomoći Tehnički muzej Nikola Tesla i njegov postav.

 

* Webinari se provode u sklopu projekta ‘Žene i tehnika – prema rodno uključivom muzeju’ kojeg provodi Centar za ženske studije u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla u Zagrebu. Ukupna vrijednost projekta je 481.721,65 kn, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 409.463,40 kn. Cilj projekta je uključivanje osoba mlađih od 25 godina u kulturno-umjetničke sadržaje kroz participiranje u online radionicama i webinarima te sukreiranje virtualnog muzejskog postava koji promiče rodno inkluzivni pristup. Trajanje projekta je do ožujka 2022.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Centra za ženske studije.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.