Najavljujemo umjetnički webinar Neli Ružić koji će se održati ove subote 18.9. u 10 sati!

Neli Ružić je multimedijalna umjetnica koja istražuje odnose osobnog i političkog, a njezino iskustvo života u Meksiku polazište joj je za promišljanje identiteta i percepcije vremena. Na webinaru će se prikazati radovi koje koriste motiv niti i konca: ‘Reproduktivni sistem’, ‘Snježnocrvena’, video instalacija ‘Ana’ te film ‘Do konca’ posvećeni bivšim radnicama tvornice Dalmatinka Sinj koja je odigrala važnu ulogu na polju rodne ravnopravnosti u Sinju i okolici. Niti nas vode od osobne (de)konstrukcije identiteta do govora obespravljenih. Također ćemo razgovarati o radovima ‘Treće vrijeme’, kao i o audio radu ‘Imamo li plan za jučer?’ koji istražuju naš doživljaj vremena.

Neli Ružić je multimedijalna umjetnica, magistrica umjetnosti. U svom umjetničkom radu koristi instalaciju, video i intervencije u javnom prostoru. Imala je niz samostalnih izložbi i sudjelovala je na brojnim izložbama, projektima i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu te magistrirala na poslijediplomskom studiju na Facultad de Artes, UAEM, Meksiko. U Meksiku je deset godina predavala na više likovnih akademija. Nakon povratka u Split, predaje u Školi likovnih umjetnosti Split gdje je osmislila koncept i organizirala program Galerije Škola. Radi kao docentica na Slikarskom odsjeku, UMAS.

Webinari su namijenjeni mladima u dobi od 15 do 25 godina.

Za sudjelovanje u webinarima potrebno je prijaviti se na: tea.kantoci@zenstud.hr

 

* Webinari se provode u sklopu projekta ‘Žene i tehnika – prema rodno uključivom muzeju’ kojeg provodi Centar za ženske studije u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla u Zagrebu. Ukupna vrijednost projekta je 481.721,65 kn, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 409.463,40 kn. Cilj projekta je uključivanje osoba mlađih od 25 godina u kulturno-umjetničke sadržaje kroz participiranje u online radionicama i webinarima te sukreiranje virtualnog muzejskog postava koji promiče rodno inkluzivni pristup. Trajanje projekta je do ožujka 2022.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Centra za ženske studije.