Pozivamo vas na webinar ‘Žene i društvo iz umjetničke pespektive’ pod vodstvom umjetnice Renate Poljak koji će se održati u subotu 12.6. u 11 sati.

U sklopu webinara prikazati će se rani radovi ‘Ja, domaćica!’, ‘Skok/Jump’ te ‘Velika Očekivanja’. Riječ je o radovima u mediju instalacije, videa i filma koji govore jezikom metafore. Kroz osobna i skupna iskustva, točke osobne i skupne memorije, umjetnica propituje političke, ekonomske i socijalne fenomene društva, radilo se o neposrednoj okolini ili prostoru Europe, zapadne civilizacije. U naraciji često koristi elemente autobiografije, pričajući u prvom licu, spajajući arhivske i dokumentarne materijale te društvene pojave koje svakodnevno susreće, pretvarajući ih u kompleksne i intrigantne motive. Radovi Renate Poljak kroz pojmove sjećanja i zaborava ukazuju na to kako različite ideologije, povijest i politike mogu biti konstruirane i dekonstruirane.

Renata Poljak diplomirala je na ALU u Splitu, a postdiplomski studij završava na Likovnoj akademiji E.R.B.A.N. u Nantesu, Francuska. Njeni su radovi izlagani u sklopu mnogobrojnih samostalnih i međunarodnih izložbi, te filmskih festivala i bienala. Poljak je dobitnica brojnih nagrada.

Webinari su namijenjeni mladima u dobi od 15 do 25 godina.

Za sudjelovanje u webinarima potrebno je prijaviti se na: tea.kantoci@zenstud.hr

* Webinari se provode u sklopu projekta ‘Žene i tehnika – prema rodno uključivom muzeju’ kojeg provodi Centar za ženske studije u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla u Zagrebu. Ukupna vrijednost projekta je 481.721,65 kn, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 409.463,40 kn. Cilj projekta je uključivanje osoba mlađih od 25 godina u kulturno-umjetničke sadržaje kroz participiranje u online radionicama i webinarima te sukreiranje virtualnog muzejskog postava koji promiče rodno inkluzivni pristup. Trajanje projekta je do ožujka 2022.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Centra za ženske studije.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.