Vrijeme: utorak, 3.3.2020. u 18 sati

Mjesto: Centar za ženske studije, Dolac 8

2016. godine, kada je u Zagrebu organiziran prvi Noćni marš, više od 100.000 Poljakinja izlazi sa svojih radnih mjesta i maršira protiv zabrane abortusa. Štrajkački se val širi na Argentinu, Italiju, Brazil, SAD, Meksiko i desetke drugih zemalja. Iduće godine različite nacionalne feminističke akcije ujedinjuju se u transnacionalni pokret upravo 8. marta, inzistirajući na ponovnoj politizaciji ovoga datuma.

Je li ženski štrajk moguć i u domaćem kontekstu? Tko bi ga organizirao i protiv koga bi bio usmjeren? Kako odgovoriti na krizu socijalne reprodukcije? Na koji način ujediniti borbu za radnička prava, borbu za reproduktivna prava i onu protiv nasilja nad ženama? Kako politizirati feminističku borbu i uvesti feminističke principe u sindikalne akcije?

Na tribini ćemo razgovarati s Anom Tuškan iz Sindikat hrvatskih učitelja, Linom Gonan iz Fematika i Ivanom Živković iz Faktiva. Tribinu moderira Vedrana Bibić iz tjednika Novosti, a organiziraju je feministički kolektiv fAKTIV i Centar za ženske studije.

Facebook najava

Autor
Centar
Datum objave
21.02.20
Kategorija
Tribina, Vijest
Oznake