Centar za ženske studije i Akademija dramske umjetnosti objavljuju poziv studenticama i studentima Sveučilišta u Zagrebu za upis izvannastavnog obrazovnog modula Kreativni kritički laboratorij: Zašto feminizam? koji će biti realiziran utorkom i četvrtkom, u periodu od 18.4.2019. do 16.5.2019., u Centru za ženske studije (Dolac 8). Polaznicama i polaznicima za sudjelovanje u programu bit će dodijeljeno 2 ECTS boda za izvannastavnu aktivnost.

Program predstavlja nastavak modula Kreativni kritički laboratorij: Feminističke teorije i prakse koji je prethodnih godina izvođen u suradnji Akademije likovne umjetnosti i Centra za ženske studije te je usmjeren osnaživanju studentica i studenata za kritičku recepciju kulturnih proizvoda u feminističkom ključu. Fokusirajući se na primjere pozitivne reprezentacije ženskog identiteta u vizualnoj kulturi, program će se dotaknuti problematike ženske seksualnosti, neplaćenog kućanskog rada, majčinstva i ženskog seksualnog rada. Program će biti realiziran u formi gledateljskog kružoka koji će voditi teoretičarke i sveučilišne profesorice (Nataša Govedić, Una Bauer, Maša Grdešić) te umjetnice koje su ujedno profesorice na Akademiji dramske umjetnosti (Hana Jušić, Jasna Jasna Žmak). Njegujući vlastite istraživačke interese i specifičan pedagoški pristup, svaka je od autorica odabrala jedan do dva popkulturna proizvoda (film ili seriju) koje će povezati sa odabranim tekstovima s feminističkim predznakom. Gledat ćemo serije Gilmorice, Girls i The Girlfriend Experince te filmove Wanda, Poor cow i Turn Me On, Goddammit! te raspravljati o perspektivama i izazovima uspostave feminističkog pogleda na pop kulturne proizvode te modusima uspostave feminističkog autorstva u vlastitom istraživačkom i umjetničkom radu.

Detaljni opis programa možete preuzeti ovdje.

Prijave se primaju do 30. ožujka 2019. na e-mail adresu obrazovni@zenstud.hr. U prijavi treba navesti ime i prezime, studijski program te kratku motivaciju za sudjelovanje u programu.

Voditeljica modula je doc.art. Jasna Jasna Žmak.