U četvrtak, 29. studenog 2012. u sklopu Dana Marije Jurić Zagorke, dodijeljena je četvrta po redu Nagrada za najbolji studentski rad na temu žena odnosno rodne problematike koju je inicirao i dodjeljuje Centar za ženske studije kao poticaj rodno-osjetljivom obrazovanju i politici ravnopravnosti spolova u Republici Hrvatskoj.

Prosudbena komisija u sastavu dr. sc.Aleksandra Čižmešija (predsjednica), dr. sc. Nadežda Čačinovič i dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić donijela je odluku o dodjeli prve Nagrade Marici Malenici studentici farmacije s Farmaceutsko– biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za rad Žene na rubu živčanog sloma (pod mentorstvom dr.sc. Živke Juričić). Druga Nagrada dodijeljena je Mariji Adrić studentici Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu za rad Selidba uzoraka (mentor prof. Igor Rončević), dok je treća nagrada dodijeljena Martini Križanić studentici sociologije s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za rad Slatko lice pobune: ženstvene i konzumerističke subverzivne prakse japanskih subkultura kao izraz otpora tradiciji i patrijarhatu (mentor dr. sc. Milan Mesić,). Uz dodijeljene nagrade, posebno priznanje i pohvalu Komisije primile su studenice Ivana Mihaela Žimbrek s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za rad Transseksualna Transilvanija (mentor dr.sc. Luka Bekavac) i Petra Petrušić s odjela za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku za rad Suzana i starci (mentor dr.sc. Antun Karaman). Najboljima su dodijeljene novčane nagrade, a navedeni radovi bit će objavljeni na stranicama Centra za ženske studije.

Svečanoj dodjeli Nagrade prisustvovale su nagrađene studentice, njihovi mentori/ce te prijatelji i obitelj. Centar za ženske studije zahvaljuje mnogobrojnim studentima/cama i njihovim mentorima/cama sa svih hrvatskih sveučilišta na sudjelovanju u ovom Natječaju te još jednom iskreno čestita nagrađenima.

Autor
admin
Datum objave
30.11.12
Kategorija
Nagrada
Oznake