U emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’, Samane Fatemeh Riehani i naša izvršna direktorica Dorotea Šušak su najavile akciju SOLIDARNOSTI SA ŽENAMA IRANA ✊🏻🌹

Pozivamo vas na pružanje podrške ženama Irana koje su ustale u obranu sloboda. Jer nijedna od nas nije slobodna dok naše sestre zlostavljaju i zatvaraju diljem svijeta. Nijedna od nas nije slobodna dok naše sestre ubijaju.

Akcija će se održati 30. rujna 2022. u 12.00 sati, ispred Veleposlanstva Islamske republike Iran, u Zamenhofovoj 2 u Zagrebu.

Mi, aktivistkinje iz ženskih organizacija i inicijativa, prosvjedovat ćemo kako bismo izrazile solidarnost s Irankama i Irancima koji diljem Irana protestiraju zbog ubojstva Mahse Amini, 22-godišnjakinje Kurdkinje, koju je u Teheranu uhapsila vjerska policija zbog “neprimjerenog nošenja hidžaba”.

Prosvjedi u Iranu ne prestaju: mnoge žene javno režu svoju kosu i pale hidžabe u znak pobune protiv režima. Iranska vlada je na prosvjede odgovorila nasiljem. Broje se mrtvi, među kojima je i prosvjednica Hadis Najafi.

Našim se protestom pridružujemo globalnim prosvjedima i podršci ženama Irana.