Svi naši korisnici koji su odslušali webinare iz Teorijskog modula kod Ane Rajković i Dragane Modrić, imaju priliku prijaviti  se na radionicu kod Dragane Modrić.

 

Radionice će baviti temom (zaboravljenog) ženskog industrijskog rada i s njim povezanih emancipacijskih procesa. U uvodnom dijelu će se prikazati na koji način je rad u tvornici promijenio živote žena i u kojim sferama su najvidljiviji emancipacijski pomaci (obrazovanje, zdravstvena zaštita, kulturni i sportski angažman, humanitarni rad, politička sfera-uključivanje u proces donošenja odluka). U tom smislu polaznici/ce će naučiti kako pristupiti analizi i interpretaciji konkretnog materijala- fotografije iz privatnih arhiva radnica, arhivski zapisi, intervjui s radnicama, video zapisi-kako bi se kreirali (kontra) narativi koji propituju dominantne diskurse iz kojih je izostavljeno žensko radničko iskustvo.

 

Termini radionica su sljedeći:

Grupa 1 – subota,  29.01.2022., 10:00 – 12:00 h

Grupa 2 – subota, 05.02.2022., 10:00 – 12:00 h

Grupa 3 – subota, 12.02.2022., 10:00 – 12:00 h

 

Prijavljujete se samo za termin jedne grupe na mail: ana.zbiljski@zenstud.hr

 

* Online radionice provode se u sklopu projekta ‘Žene i tehnika – prema rodno uključivom muzeju’ kojeg provodi Centar za ženske studije u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla u Zagrebu. Ukupna vrijednost projekta je 481.721,65 kn, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 409.463,40 kn. Cilj projekta je uključivanje osoba mlađih od 25 godina u kulturno-umjetničke sadržaje kroz participiranje u online radionicama i webinarima te sukreiranje virtualnog muzejskog postava koji promiče rodno inkluzivni pristup. Trajanje projekta je do ožujka 2022.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Centra za ženske studije.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.