Projektne aktivnosti nastavljamo online radionicom “Predložak za uključiv muzej – teorija i praksa” pod vodstvom Tee Kantoci u subotu, 27. studenoga 2021.

Na radionicama će sudjelovati korisnici koji su već sudjelovali na webinarima kustoskog modula, te će biti podijeljeni u dvije grupe.

Proces koji započinje inicijalnom idejom (motivacijom ili porivom), a završava postavljenom izložbom u muzeju čini nekoliko razvojnih etapa koje treba proći kako bismo došli do željenog rezultata. Kustoski rad u tom smislu čini konceptualizacija, istraživački i arhivski rad, selekcija informacija i građe, pisanje tekstova te postavljanje objekata ili ideja u prostorne suodnose. Na radionici će korisnici pobliže sagledati zadanu strukturu u svim njenim dijelovima, te naučiti kako ju uvažiti vodeći se pritom principima uključivosti, različitosti i dostupnosti.

Tea Kantoci radi kao kustosica i stručna suradnica u CŽS. Magistrirala je Muzeologiju i upravljanje baštinom (FFZG), Teoriju i kulturu mode (TTF) i Novinarstvo (FPZG) u Zagrebu. Pristupa muzejskim procesima i baštinskim pitanjima iz feminističke optike.

 

* Webinari se provode u sklopu projekta ‘Žene i tehnika – prema rodno uključivom muzeju’ kojeg provodi Centar za ženske studije u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla u Zagrebu. Ukupna vrijednost projekta je 481.721,65 kn, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 409.463,40 kn. Cilj projekta je uključivanje osoba mlađih od 25 godina u kulturno-umjetničke sadržaje kroz participiranje u online radionicama i webinarima te sukreiranje virtualnog muzejskog postava koji promiče rodno inkluzivni pristup. Trajanje projekta je do ožujka 2022.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Centra za ženske studije.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.