U tijeku je provedba projekta #Za BITI+54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost koji provode Centar za ženske studije, Etnografski muzej iz Zagreba te Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla.

Svrha je projekta doprinos smanjenju rizika od socijalne isključenosti žena starijih od 55 godina kroz njihovo uključivanje u čitalačke aktivnosti, etnografske i likovne radionice, scensko sudjelovanje i izložbe, koje će se tijekom 13 mjeseci održavati u najvećoj mjeri u Krapinsko-zagorskoj županiji, Gradu Zagrebu te Ličko-senjskoj županiji. Projekt se provodi od 23. srpnja 2018. do 23. kolovoza 2019.

Pri izvedbi radionica u projektu #Za biti +54 koristit ćemo elemente kulturnog nasljeđa, materijalne i nematerijalne kulture prisutne u Republici Hrvatskoj, a emancipatorske ideje Marije Jurić Zagorke nadahnut će umjetničke intervencije kojima ćemo, u radu sa 65 korisnica, inovirati tradicijske elemente i uobličiti ih u nove oblikovne proizvode.

U okviru projekta u pripremi je čitalačka radionica Zagorkina Grička: otkrijmo je ponovo. Radionica je namijenjena ženama starijim od 55 godina iz Zagreba i okolice, a posebno onima koje žive u samačkim kućanstvima, nezaposlenima i umirovljenicama koje su spremne aktivno sudjelovati u zajedničkom čitanju Zagorkine Gričke vještice uz kviz-igre.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 695.319,93 kn, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 591.021, 94 kn. Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Centra za ženske studije.

Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se Centru za ženske studije koji aktivnost organizira te na radionicu ponijeti osobnu iskaznicu. Provoditelj projekta primjenjuje Zakon o zaštiti osobnih podataka. Predviđeni broj sudionica je 12. Radionica će se održati 9. listopada 2018. godine, od 16 do 19 sati uz stanku za okrjepu. Informacije o sudjelovanju i prijave za sudjelovanje primaju se na telefon Centara za ženske studije,  01 48 72 406 il na mail zagorka@zenstud.hr, a moguće je doći i osobno na adresu Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke, Dolac 8, 1. kat svakog radnog dana od 11- 15 sati.

Kontakt osoba: Jasminka Pešut

Autor
Ana Labudovic
Datum objave
02.10.18
Kategorija
#Za BITI+54
Oznake