Centar za ženske studije poziva vas na predstavljanje rezultata istraživanja o prisutnosti ženskih/rodnih sadržaja na odabranim visokoškolskim institucijama Sveučilišta u Zagrebu koje će se održati u utorak 14. lipnja u 18,00 u Centru za ženske studije.

1

Centar za ženske studije, kao izvaninstitucionalni obrazovni centar s dvadesetogodišnjom tradicijom održavanja ženskostudijskog obrazovnog programa, posljednjih godina svjedoči sve većem interesu studentica i studenata za svoj program, dok istovremeno ne postoji cjelovit program ženskih/rodnih studija u Hrvatskoj.

Imajući to u vidu, istraživanje je osmišljeno s ciljem mapiranja zastupljenosti i vrsta sadržaja vezanih za ženske/rodne teme u kurikulumima sveučilišnih predmeta na visokoškolskim institucijama, a provedeno je na razini studijskih programa, kolegija i nastavnih jedinica na pet fakulteta/akademija za razdoblje akademske godine 2015./2016.

Istraživanje je koncipirala doc. dr. sc. Valerija Barada s Odjela za sociologiju Sveučilista u Zadru, a proveo ga je tim istraživačica i istraživača sastavljen od bivših i sadašnjih polaznica i polaznika dvosemestralnog ženskostudijskog obrazovnog programa koji se izvodi u Centru.

Na tribini će govoriti: Andreja Gregorina, koordinatorica projekta, Ivan Tranfić, koordinator istraživanja te istraživačice Anita Prša i Neda Novosel.

Istraživanje je sastavni dio projekta “ZNANJEM DO DRUŠTVENE DOBROBITI – OBRAZOVANJE MLADIH O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI” koji se izvodi uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.