obr_team

Svjetska kampanja Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama održava se u više od 200 zemalja, u Hrvatskoj u desetak gradova. Četvrtu godinu za redom, Centar za ženske studije u suorganizaciji s udrugama civilnog društva: Zajednice saveza osoba s invaliditetom – SOIH, Udruge žena Romkinja – Bolja budućnost, CESI, Ženske sobe, Roditelja u akciji – RODA, Centra za mirovne studije, inicijative Gdje je ovdje ljubav, Organizacije mladih Status: M, te žene iz gradskog Foruma žena SDP-a i Aktivna dva kotača priprema svjetsku kampanju Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama.

I ove godine želimo upozoriti na kontinuirano nasilje nad ženama i djevojčicama te povezati ženske udruge, udruge mladih muškaraca i sportaša, osobe iz kulturne i političke javnosti i medije u zajedničkoj borbi za svijet bez nasilja. Ovogodišnja tema kampanje vezana je uz nasilje nad najugroženijim skupinama – Romkinjama, ženama s invaliditetom, nezaposlenim ženama, izbjeglicama, a kampanjom želimo upozoriti na kontinuirano kršenje ženskih prava (radnih, reproduktivnih, etničkih, manjinskih, seksualnih).

12654173_1671607043129002_5121694649962095913_n

Manifestacija Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama održat će se 14. veljače na Trgu Petra Preradovića/Cvjetnom trgu, od 11.00 do 13.00 sati pod pokroviteljstvom Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i podrškom Grada Zagreba.

Program će voditi Maja Sever i Milan Majerović Stilinović, a uz aktivistice i aktiviste sudjelovat će osobe iz umjetnosti, kulture i sporta. Nastupaju: Mr.Lee&IvaneSky, Superoperateri, Bang Bang i Mnogi drugi. Više o manifestaciji možete saznati na www.onebillionrising.org,a hrvatsku kampanju pratite na OneBillionRisingCroatia

Kako je izgledalo prošle godine možete vidjeti u filmu Danijele Stanojević i Noah Pintarića