Pozivamo vas na promociju tematskog broja časopisa Treća pod nazivom Starenje: dvostruka mjerila i tabui, koja će se održati 9. veljače 2015. u 18 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5.

Treca_novi

Časopis Centra za ženske studije Treća na interdisciplinaran i inovativan način propituje rodne aspekte starosti i starenja. Egzistencijalna dimenzija ženskog starenja i starosti dinamično je stanje koje nužno zahtjeva propitivanje ‘iznutra’ i ‘izvana’ kako bi u jednakoj mjeri bile obuhvaćene individualne povijesti i iskustva, ali i najširi društveni kontekst, s ciljem ukazivanja na dvostruke standarde društvenog vrednovanja starosti i starenja muškaraca i žena. U znanstvenim tekstovima Marije Franolić Ott, Marine Bure, Nade Kujundžić, Ane Rajković i Zlatana Delića, esejima Mirjane Miljković i Maje Uzelac, te intervjuima s Anom Karić i Majom Uzelac, moguće je prepoznati nastojanje za detabuiziranjem teme starosti i starenje žena.

Imat ćete prigodu vidjeti i seriju fotografija Petre Belc, koja je nastala uz ovaj broj Treće.

Časopis će predstaviti: dr. sc. Marija Geiger Zeman, prof. Željka Jelavić, dr. sc. Marija Ott Franolić, prof. Maja Uzelac i prof. Mirjana Miljković.