Najavljujemo umjetnički webinar Neli Ružić koji će se održati ove subote 18.9. u 10 sati!

Neli Ružić je multimedijalna umjetnica koja istražuje odnose osobnog i političkog, a njezino iskustvo života u Meksiku polazište joj je za promišljanje identiteta i percepcije vremena. Na webinaru će se prikazati radovi koje koriste motiv niti i konca: ‘Reproduktivni sistem’, ‘Snježnocrvena’, video instalacija ‘Ana’ te film ‘Do konca’ posvećeni bivšim radnicama tvornice Dalmatinka Sinj koja je odigrala važnu ulogu na polju rodne ravnopravnosti u Sinju i okolici. Niti nas vode od osobne (de)konstrukcije identiteta do govora obespravljenih. Također ćemo razgovarati o radovima ‘Treće vrijeme’, kao i o audio radu ‘Imamo li plan za jučer?’ koji istražuju naš doživljaj vremena.

Neli Ružić je multimedijalna umjetnica, magistrica umjetnosti. U svom umjetničkom radu koristi instalaciju, video i intervencije u javnom prostoru. Imala je niz samostalnih izložbi i sudjelovala je na brojnim izložbama, projektima i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu te magistrirala na poslijediplomskom studiju na Facultad de Artes, UAEM, Meksiko. U Meksiku je deset godina predavala na više likovnih akademija. Nakon povratka u Split, predaje u Školi likovnih umjetnosti Split gdje je osmislila koncept i organizirala program Galerije Škola. Radi kao docentica na Slikarskom odsjeku, UMAS.

Webinari su namijenjeni mladima u dobi od 15 do 25 godina.

Za sudjelovanje u webinarima potrebno je prijaviti se na: tea.kantoci@zenstud.hr

 

* Webinari se provode u sklopu projekta ‘Žene i tehnika – prema rodno uključivom muzeju’ kojeg provodi Centar za ženske studije u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla u Zagrebu. Ukupna vrijednost projekta je 481.721,65 kn, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 409.463,40 kn. Cilj projekta je uključivanje osoba mlađih od 25 godina u kulturno-umjetničke sadržaje kroz participiranje u online radionicama i webinarima te sukreiranje virtualnog muzejskog postava koji promiče rodno inkluzivni pristup. Trajanje projekta je do ožujka 2022.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Centra za ženske studije.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.