Centar za ženske studije u partnerstvu s Etnografskim muzejem u Zagrebu, poziva sve zainteresirane na prijavu za sudjelovanje u radioničkim ciklusima projekta pod nazivom “Žensko nasljeđe – Intimni prostori u ulozi svjedočanstva zajednice”.

Ovaj projekt se izravno nadovezuje na aktualnu izložbu ‘Intimni prostori svakodnevice’, Etnografskog muzeja u Zagrebu. Projekt ima za cilj povećati opseg javno dostupnih i kvalitetnih sadržaja u kulturi namijenjenih građanstvu, a sadržajno pak otvara pitanja odnosa prema prostoru, opreci intimnog i javnog te socijalnog odnosa spram transgeneracijskog nasljeđa s posebnim fokusom na žensko nasljeđe i predaju kroz umjetničke prakse.

Sudionici i sudionice, ovim se pozivom prijavljuju za prvi radionički ciklus u sklopu ovog projekta, a koji će kroz četverotjedne sesije kreativnog pisma pod vodstvom nagrađivane umjetnice, dramaturginje i prevoditeljice Katje Grcić te kroz kratke forme, dobiti priliku razvoja vlastitog autorskog glasa te aktivne participacije u pružanju kreativnog odgovora na pitanja koja se otvaraju ovim programom. Drugi radionički ciklus (u 2024. godini) čiji će fokus biti na vizualnim umjetnostima, vodit će renomirane umjetnice i autorice Hana Lukas Midžić i Ivana Ognjanovac te ćemo za isti također otvoriti poseban javni poziv. Voditeljica ovog projekta je Dorotea Šušak.

Sudjelovanje u programu je javno dostupno te za krajnje korisnike/ce potpuno besplatno.
Radionički ciklus kreativnog pisma, započet će u srijedu, 15.11.2023. godine.

Prijavu koja se sastoji od osnovnih podataka i kratkog, motivacijskog pisma, valja dostaviti na mail: czsprijave@gmail.com

Broj sudionika/ca je ograničen.
Rok za prijavu jest 06.11.2023.

Izvor fotografije: https://emz.hr/izlozbe/intimni-prostori-svakodnevice/

Projekt je financiran kroz Posebni javni poziv za financiranje programa kulture i umjetnosti u zajednici Grada Zagreba.