U subotu, 11.12.2021. s početkom u 10h prvu od dvije radionice, podnaslova „Kako osobno (rodno) postaje političko u umjetničkoj praksi?“ održava i multimedijalna umjetnica Renata Poljak. Radionice su namijenjene polaznicama_ima koji su slušali webinare iz Umjetničkog modula.

Politika, rodnost, sociologija, etnologij, ekonomija, ukratko svijet oko nas jest ono što nas oblikuje, povijesni kontekst i geografija u kojoj se rađamo i živimo. Kako iz osobnog arhiva sjećanja i fotografija, priča i naracija napraviti umjetnički rad tema je prve radionice u kojoj će Renata Poljak kao primjere predstaviti neke svoje radove nastale na tom tragu. Potom će, kroz razgovor i raspravu, svaka_i sudionica_nik pokušati pronaći svoju priču/fotografiju/iskustvo koju se može umjetnički uobličiti te staviti u povijesni kontekst za čije vizualiziranje i prisjećanje će pomoći Tehnički muzej Nikola Tesla i njegov postav.

 

* Webinari se provode u sklopu projekta ‘Žene i tehnika – prema rodno uključivom muzeju’ kojeg provodi Centar za ženske studije u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla u Zagrebu. Ukupna vrijednost projekta je 481.721,65 kn, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 409.463,40 kn. Cilj projekta je uključivanje osoba mlađih od 25 godina u kulturno-umjetničke sadržaje kroz participiranje u online radionicama i webinarima te sukreiranje virtualnog muzejskog postava koji promiče rodno inkluzivni pristup. Trajanje projekta je do ožujka 2022.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Centra za ženske studije.