U  okviru projekta #Za BITI +54,  u prostoru udruge Pokretač u  Korenici  je 16. studenog 2018., u sklopu projektnog elementa Etnografske i likovne radionice, održana od 13 – do 17 sati prva aktivnost – radionica filcanja. Radionicu su izvele Anamarija Petrović iz Etnografskog muzeja te suradnica Muzeja Anamarija Lenard. Radionica je sadržavala i likovnu dimenziju te je likovna umjetnica Jadranka Hlupić Dujmušić sudionice upoznala s načinima razvijanja idejnog i izvedbenog rješenja za predmete, na predlošku etnoloških elemenata  ličke narodne nošnje te stvaralaštva Marije Jurić Zagorke i njezinog  djela  Crveni ocean.

Na četverosatnoj radionici 12 sudionica iz Donjeg Lapca izradilo je 36 filcanih privjesaka te su radionicu ocijenile izuzetno uspješnom. Za organizaciju događanja bila je zadužena Marija na Nahod.

Istoga dana u Korenici , od 11- 13 sati, uz sudjelovanje 10 sudionica iz Korenice u prostoru Knjižnice u Korenici održana je radionica čitanja  romana Crveni ocean, Marije Jurić Zagorke te razgovora  koje je vodila Jasminka Pešut iz Centra za ženske studije uz organizaciju Marijane Nahod. Radionice je fotografski zabilježila Barbara Šarić .

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 695.319,93 kn, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 591.021, 94 kn. Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Centra za ženske studije.