U sklopu projekta #Za BITI +54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost, koji u partnerstvu provode Centar za ženske studije, Etnografski muzej iz Zagreba i Lokalna akcijska grupa Zagorje – Sutla, održat će se 16. listopada dvije besplatne radionice u Korenici- čitalačka te likovno-etnografska. Na čitalačkoj radionici sudionice će biti upoznate sa Zagorkinim djelom, a posebno elementima SF romana u djelu Crveni ocean, dok će se na likovno – etnografskoj radionici izrađivati predmeti od vune tehnikom filcanja.

Radionice su namijenjene svim ženama starijima od 55 godina iz Korenice i Donjeg Lapca, uključujući one koje žive u samačkim kućanstvima, nezaposlenima i umirovljenicama.

Radionice će se održati 16. listopada (utorak) s početkom u 11 sati, u prostorijama udruga ”Pokretač” i ”Nit” (likovno – etnografska) i u Narodnoj knjižnici općine Plitvička jezera (čitalačka radionica). Predviđen završetak čitalačke radionice je u 12 sati, a likovno – etnografske u 14 sati (uz pauzu za okrijepu). Na radionicu je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu. Provoditelj projekta primjenjuje Zakon o zaštiti osobnih podataka, a predviđeni broj sudionica je 10.

Prijave za sudjelovanje primaju se na telefon 099/514 1105 (Marijana Nahod), a informacije o projektu, radionicama i uvjetima sudjelovanja na 098/167 6339 (Anastazija Petrović, koordinatorica) il na mail apetrovic@emz.hr.

 

Veselimo se vašem sudjelovanju!

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 695.319,93 kn, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 591.021, 94 kn. Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Centra za ženske studije.