Centar za ženske studije

poziva vas na otvorenje izložbe plakata Ženskih studija

uz razgovor

u utorak 12.12. 2017. u 18 sati

u Centru za ženske studije, Dolac 8, Zagreb

Centar za ženske studije već dvadeset tri godine provodi obrazovni program Ženskih studija te svake godine putem plakata novim polaznicama upućuje poziv za sudjelovanje. Distribucijom plakata u javnom prostoru tako se i šira javnost upoznaje sa ženskostudijskim temama, a poruke koje plakati pronose o ženama, rodu, moći i drugim feminističkim poljima interesa na taj način opstaju kao sveprisutan vid ne samo oglašavanja već i kao način prenošenja vrijednosti. Putem vizualne komunikacije, plakata Ženskih studija, brojne umjetnice i dizajnerice oblikovale su naše poruke koje su bile snažne i lako se pamtile te bile prepoznatljiv izričaj o doprinosima ženskoj kulturi i ženskim znanjima osobito među mlađom publikom.

Kako bismo publiku podsjetile na važnost spomenutih doprinosa, Centar za ženske studije vas poziva na izložbu plakata Ženskih studija koji su nastali u razdoblju od 1995. godine do danas te na razgovor s Vesnom Pavlaković i Sanjom Bachrach Krištofić, dvjema od mnogih autorica plakata Ženskih studija. Razgovor će voditi Jasminka Pešut iz Centra za ženske studije.

Izložba je otvorena do daljnjega, a moći će se pogledati četvrtkom i nedjeljom od 11-16 kada je za posjetitelje otvoren Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke.

Autor
Centar
Datum objave
07.12.17
Kategorija
Novosti
Oznake