PRODULJEN ROK ZA PRIJAVE – prijavite se za nastavni modul Kreativni kritički laboratorij – Feminističke teorije i prakse do 21. ožujka!

Centar za ženske studije u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti realizirat će tijekom travnja 2016. godine nastavni modul Kreativni kritički laboratorij – Feminističke teorije i prakse.

Rhiannon Schneiderman Photography (http://rhiannonschneiderman.tumblr.com/image/74122221418)

Rhiannon Schneiderman Photography
(Tumblr profil)

U okviru modula analizirat će se i podučavati nosivi tematski sadržaji, epistemološki dosezi i spoznajne ‘intervencije’ feminističkih teorija u suvremena teorijska promišljanja, posebice ona o statusu roda unutar različitih polja suvremenog iskustva, znanstvenih modusa i kulturnih praksi kao i procesa performativnih mapiranja i kritičke imaginacije. U izvođenju obrazovnog modula, uz interdisciplinarno motrište i interaktivnost kao metodičke spoznajne alatke, koriste se različiti znanstveni pristupi, izvori i područja spoznavanja poput vizualne kulture, lingvistike, socijalne historije, filozofije, kritičke geografije, multimedija, umjetničke prakse, semiotike.

Nastavni modul namijenjen je studenticama i studentima umjetničkih akademija i studija humanistike Sveučilišta u Zagrebu. Program se sastoji od šest predavanja koja će se održati na Akademiji likovnih umjetnosti, te tri umjetničke radionice. Akademija likovnih umjetnosti podnijela je Sveučilištu u Zagrebu zahtjev za priznavanje 2 ECTS boda za izvannastavne aktivnosti.

Raspored i detaljni opis programa s radnim biografijama predavačica i umjetnica koje ga izvode, odnosno sadržajem predavanja i umjetničkih radionica možete preuzeti ovdje.

Prijave se primaju do 21. ožujka 2016. na e-mail adresu obrazovni@zenstud.hr, a uz prijavu je potrebno priložiti motivacijsko pismo, budući da je broj sudionica i sudionika ograničen.