Razgovor i druženje s afganistanskom zastupnicom u Vijeću pokrajine Balkh, Robabe Nayibi, održat će se sutra, 23. rujna 2014. godine od 10 do 12 sati u prostorijama Centra za ženske studije.

Posjet je organiziralo Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH uz podršku Platforme za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske (CROSOL).

Nayibi je i afganistanska koordinatorica višegodišnjeg projekta međunarodne razvojne suradnje RH u Afganistanu – Podrške ženskom poduzetništvu kroz projekt izrade tepiha  te voditeljica NVO udruge SSYWCO (Social Services for Young Women and Children Organization) u Mazar-e Sharifu.

Projekt ‘Tepisi iz Afganistana’ započeo je 2012. godine u suradnji s lokalnom nevladinom udrugom ‘Organizacija za pomoć ženama i djeci’ (AID Organisation for Women and Children – AOWC) i zastupnicom Nayibi. Projekt se bavi proizvodnjom ručno pletenih tepiha, koji su najvažniji afganistanski autohtoni proizvod i jedini koji je kvalitetom superioran u odnosu na svjetsku konkurenciju. Tkanje tepiha tradicionalna je afganistanska djelatnost, u kojoj je izravno i neizravno zaposleno najmanje 1,5 milijuna stanovnika/ca Afganistana, i to mahom žena. Projekt zapošljava 16 žena (15 žena koje proizvode tepihe i jednu instruktoricu) koje pripadaju etničkoj manjinskoj skupini Hazara.

Veselimo se vašem dolasku!

Autor
admin
Datum objave
22.09.14
Kategorija
Novosti
Oznake