Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na teme žena odnosno rodne problematike je dio programa Centra za ženske studije kao poticaj rodno-osjetljivom obrazovanju i politici ravnopravnosti spolova u Republici Hrvatskoj.

Trajanje natječaja: 25. travnja do 1. listopada 2012. godine.

Objava rezultata natječaja: studeni 2012.

Centar za ženske studije smatra obrazovanje o ženskoj problematici na interdisciplinarnoj osnovi te poticanje istraživanja koja se tiču ženske subjektivnosti, ženske povijesti i kulture, roda/spola, moći i znanja, autoriteta i nasilja sastavnim dijelom novih i kritičkih znanja unutar svih vidova obrazovanja i cjeloživotnoga učenja.

Raspisivanjem ovog Natječaja želi se utjecati na povećanje interesa mladih, budućih stručnjaka/inja, za teme vezane uz žene, rodnu problematiku i rodnu ravnopravnost, a cjelokupnu akademsku zajednicu potaknuti na provedbu rodno-osjetljivih politika prihvaćenih od Vlade Republike Hrvatske.

Prosudbena komisija u sastavu dr. sc.Aleksandra Čižmešija (predsjednica), dr. sc. Nadežda Čačinovič i dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić donijela je odluku o dodjeli prve, druge i treće Nagrade za studentski rad na temu žena odnosno rodne problematike.

Prva nagrada dodijeljena je Marici Malenici studentici farmacije s Farmaceutsko– biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za rad Žene na rubu živčanog sloma (pod mentorstvom dr.sc. Živke Juričić).

Druga nagrada dodijeljena je Mariji Adrić studentici Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu za rad Selidba uzoraka (mentor prof. Igor Rončević).

Treća nagrada dodijeljena je studentici Martini Križanić s odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za rad Slatko lice pobune:ženstvene i konzumerističke subverzivne prakse japanskih subkultura kao izraz otpora tradiciji i patrijarhatu (mentor dr. sc. Milan Mesić).

Uz dodijeljene nagrade, posebno priznanje i pohvalu Komisije primaju studenice Ivana Mihaela Žimbrek s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kolegij suvremene književne teorije za rad Transeksualna Transilvanija (mentor dr.sc. Luka Bekavac) i Petra Petrušić s odjela za umjetnost i restauraciju Sveučilista u Dubrovniku za rad Suzana i starci (mentor dr.sc. Antun Karaman).

Čestitamo dobitnicama i njihovim mentorima/cama, a svim ostalim prijavljenima te njihovim mentorima/cama zahvaljujemo na iskazanom interesu za ovaj Natječaj!

Autor
admin
Datum objave
20.04.12
Kategorija
Nagrada
Oznake