U subotu 22.1.2022. s početkom u 10 h drugu i posljednju umjetničku radionicu održat će i Neli Ružić.

Na drugoj radionici pregledat će se materijali koje su sudionice realizirale u vremenu od mjesec dana između prve i druge radionice uz mentorstvo ove umjetnice. Riječ je o pitanjima koja žele postaviti publici o astronautkinjama i fotografije/giffovi/video materijali kojima će predstaviti bestežinski prostor.

Također, tijekom radionice, pregledat će pitanja koja su sudionice formulirale kao i vizualne materijale koje su snimile, povezati pitanja i vizualne materijale te definirati kako intervenirati prostor muzeja.

 

 

* Webinari se provode u sklopu projekta ‘Žene i tehnika – prema rodno uključivom muzeju’ kojeg provodi Centar za ženske studije u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla u Zagrebu. Ukupna vrijednost projekta je 481.721,65 kn, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 409.463,40 kn. Cilj projekta je uključivanje osoba mlađih od 25 godina u kulturno-umjetničke sadržaje kroz participiranje u online radionicama i webinarima te sukreiranje virtualnog muzejskog postava koji promiče rodno inkluzivni pristup. Trajanje projekta je do ožujka 2022.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Centra za ženske studije.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.