U Zagrebu smo u četvrtak, 18. srpnja 2019., u Etnografskom muzeju otvorile zadnju postaju Putujuće izložbe u okviru projekta #Za BITI+54_Na Zagorkinim tragu: baština i inovativnost. Na izložbi su pokazani radovi korisnica projekta koji su nastali tijekom provedbe Etnografskih i likovnih radionica te fotografija Barbare Šarić koja je zabilježila proces odvijanja radionica čitanja te etnografskih i likovnih radionica koje su činile okosnicu projekta. Predmeti koji su nastali na etnografskim i likovnim radionicama filcanja i veza izrađeni su na temelju likovnih interpretacija predmeta iz zbirki Etnografskog muzeja i progresivnih ideja djela Marije Jurić Zagorke, a osmislila ih je dizajnerica Jadranke Hlupić Dujmušić, izradivši nacrte prototipova za predmete. Motive iz zbirke Muzeja odabrala je Anastazija Petrović, a Anamarija Lenard sudionice je projekta podučavala filcanju.

Autorice izložbe su Anastazija Petrović i Jadranka Hlupić Dujmušić.

Na otvorenju izložbe prisutne korisnice i posjetitelje pozdravile su Jasminka Pešut, voditeljica projekta, Mirjana Dobrina, osoba za odnose s javnošću iz Etnografskog muzeja te Anastazija Petrović, koordinatorica projekta iz Etnografskog muzeja.

Izložba ostaje otvorena do 31. srpnja 2019.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 695.319,93 kn, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 591.021, 94 kn. Organizacija izložbe je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Centra za ženske studije.