Pozivamo vas da nam se pridružite u čitanju Zagorkine Tajne Krvavog mosta koja će se održati 21. ožujka 2019. od 16 do 19.30 h u prostoru Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke, Dolac 8, Zagreb. Radionica, koju će voditi Jasminka Pešut, sastojat će se od čitanja poznatog Zagorkinog djela Tajna Krvavog mosta i Zagorkinog kviza te diskusije o statusu žena kroz povijest. Naglasak će biti na uočavanju različitih slojeva romana (pustolovnih, gotičkih, kriminalističkih i povijesnih elemenata) te načina na koji Zagorka subvertira zadane obrasce različitih popularnih formi, osobito rodne i klasne.

Radionica je namijenjena ženama starijim od 55 godina, te znanje bilo koje vrste nije preduvjet za sudjelovanje. Broj sudionica je ograničen, stoga požurite s prijavama.

Prijaviti se možete putem emaila: zagorka@zenstud.hr ili SMS i WhatsApp/Viber aplikacije na broj 098 433 121. Kontakt osoba je Ana Zbiljski.

U prijavi je potrebno navesti ime i prezime i kontakt, a na radionicu ponijeti osobnu iskaznicu i OIB. Sva obrada osobnih podataka vrši se isključivo u svrhu izvještavanja i pravdanja projektnih aktivnosti provedbenim tijelima EU fondova.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 695.319,93 kn, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 591.021, 94 kn. Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Centra za ženske studije.