Centar za ženske studije izražava bezrezervnu podršku Inicijativi članica/članova i zamjenica/zamjenika Vijeća Filozofskog fakulteta, članicama i članovima raspuštenog Studentskog zbora Filozofskog fakulteta, Plenumu Filozofskog fakulteta te profesoricama i profesorima u njihovoj obrani demokratskih procedura, kulture dijaloga i nenasilja na Filozofskom fakultetu.

Centar za ženske studije kroz svoj obrazovni program surađuje s brojnim profesoricama i profesorima Filozofskog fakulteta a velik dio polaznica i polaznika ženskostudijskog obrazovnog programa dolazi upravo s Filozofskog fakulteta. Smatramo da je način na koji su se dekan Filozofskog fakulteta Vlatko Previšić i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras obrušili na demokratske procedure odlučivanja u ovoj visokoškolskoj instituciji nezapamćen obračun s neistomišljenicima kojime se nastavlja zastrašivanje studentica/studenata i profesorica/profesora na Fakultetu, uz teške povrede demokratskih i sveučilišnih standarda.

Izražavamo potporu i našoj članici i dugogodišnjoj predsjednici Centra profesorici Nadeždi Čačinovič kao i profesorici Branki Galić protiv kojih je dekan Vlatko Previšić podnio kaznenu prijavu u još jednom pokušaju zaustavljanja legitimno pokrenutog postupka njegova razrješenja.
Zgrožene smo činjenicom da je dekan angažirao privatnu zaštitarsku tvrtku čije su ovlasti u srazu s temeljnim načelima autonomije Sveučilišta.

Pozivamo sve da svoju podršku studenticama i studentima Filozofskog fakulteta izraze dolaskom na Plenum, 21. rujna u 20 sati.

Autor
admin
Datum objave
21.09.16
Kategorija
Mediji, Novosti
Oznake