Centar za ženske studije u razdoblju od 2013. do 2015. godine provodio je projekt “Rodna ravnopravnost, nezaposlenost i cjeloživotno učenje u Europi – utjecaj na životne šanse mladih žena“, u okviru Grundtvig programa za cjeloživotno učenje. Program za cjeloživotno učenje vodeći je program Europske komisije u području obrazovanja i osposobljavanja. Program nudi prilike za učenje diljem Europe, te dijeljenje i razvoj inovacija u međunarodnim projektima za sve razine obrazovanja.

U suradnji s partnerskim organizacijama Casa internazionale delle donne iz Trsta (Italija) i Mediterranean Institute for Gender Studies iz Nikozije (Cipar), Centar za ženske studije uspješno je završio projekt kojime se željelo preispitati i ojačati ulogu obrazovanja za rodnu ravnopravnost i aktivno građanstvo putem istraživanja, razmjene iskustva i studijskih posjeta.

U publikaciji Pathways of Education for Gender Equality predstavljena su iskustva tri partnerske organizacije u provođenju obrazovnih programa cjeloživotnog učenja, s posebnim naglaskom na ravnopravnost spolova. Tekstovi sadrže i korisne pregledne podatke o pojedinim aspektima neformalnog obrazovanja i obrazovnim praksama na području Hrvatske, Cipra i talijanske regije Friuli-Venezia Giulia.

Publikaciju možete preuzeti ovdje: Pathways of Education for Gender Equality

Autor
admin
Datum objave
08.07.16
Kategorija
Projekti
Oznake