Nakon što je kraju uspješno privedena još jedna akademska godina dvosemestralnog ženskostudijskog obrazovnog programa, u Centru je 17. lipnja održana svečana dodjela diploma studenticama i studentima Ženskih studija 2015./2016.

IMG_5989

Od trideset i tri upisanih polaznika i polaznica ove je godine dvosemestralni ženskostudijski obrazovni program završilo čak njih trideset i dvoje (dvadeset i devet studentica i tri studenta).
Njih trideset i dvoje su uz mentorsku pomoć predavačica i predavača koje/i su sudjelovale/i u izvedbi programa Ženskih studija 2015./2016. napravile/i završne radove na različite teme (na primjer, o historijatu Antifašističke fronte žena, o ženskim reproduktivnim pravima, feminističkom čitanju bajki, ekofeminizmu, feminističkoj teologiji, “Gričkoj vještici” Marije Jurić Zagorke, LGBT sportu i trans osobama, nasilju među mladima itd.) i u različitim formama (na primjer, u formi teorijskog rada, eseja, video kolaža, stripa, fotografija, fanzina, prijevoda, slikovnice, eksperimentalne drame, radionice za mlade, organizacije tribine).

Posebno treba napomenuti da se ove godine posebni program u obliku obrazovnog modula Kreativni kritički laboratorij – Feminističke teorije i prakse izvodio na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu kao partnerskoj organizaciji Centra na projektu Znanjem do društvene dobrobiti – obrazovanje mladih o rodnoj ravnopravnosti. Studenti i studentice s različitih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu za pohađanje ovog modula dobili su mogućnost upisivanja 2 ETCS boda za izvannastavnu aktivnost.

Obrazovni program, koji se u Centru odvija od njegovog osnivanja 1995. godine, do sada je pohađalo više od 600 studentica i studenata.

Pogledajte kako smo proslavile:

Ženskostudijski obrazovni program 2015./2016. financijski su poduprli Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Grad Zagreb i Ministarstvo kulture.