Treca_naslovnica
Novi broj časopisa ‘Treća’ – Re/generacijski feminizmi: prema dijalogu teorija i iskustava – posvećen je njegovanju i stvaranju promišljalačkog odnosa prema ‘novim’ i etabliranim feminizmima, odnosno prema aktivističkim i teorijskim projektima uspostavljanja kontinuiranog poštovanja za žensko iskustvo i rodno diferencirano znanje.
Igranje pojmom feminističke generacije i regeneracije upućuje na potrebu promišljanja emancipatorskih praksi u različitim povijesnim kontekstima, kako bi se uspostavili dublji kontakti i suradnje između postignuća, vokabulara i metodologija svih generacija feministkinja i feminista.

Sadržaj možete pogledati OVDJE

Treća je interdisciplinarni teorijsko-istraživački časopis Centra za ženske studije. Donosi stručne, znanstvene i esejističke tekstove s područja proučavanja ženskih i rodnih studija, kulturalnih studija, feminističke teorije, suvremenih umjetničkih praksi te književnosti, kazališta, filma i novih medija. Članice redakcije su Biljana Kašić, Iva Grgić Maroević, Suzana Marjanić, Marija Geiger Zeman i Renata Jambrešić Kirin, a glavna urednica je Nataša Govedić.

Izdavač: Centar za ženske studije
Broj: 1-2, vol. XVII, 2015.
Cijena: 45,00 kn
Broj stranica: 239
ISSN: 1331-7237