U četvrtak, 29. listopada 2015. u 19 sati, Marija Ott Franolić održat će predavanje Ženske autobiografije u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke, Dolac 8.

rome-686305_640

Ženske nam autobiografije otkrivaju prohujale ženske živote, otvaraju prozore njihovih misli, čežnji i stremljenja. Kako su živjele žene u prošlosti i što su zapisivale o svojim životima? Jesu li autobiografije mogle biti njihova utočišta – mjesta za zapisivanje zabranjenih, nedoličnih misli, ili su i u tekstu zadovoljavale nametnute konvencije, te koje su teme ostale nenapisane, neizrečene? Što nam te autobiografije mogu reći o njihovim autoricama i kako se njihove misli i teme odnose na žene danas? Koje su žene pisale autobiografske tekstove i kome su ih namijenile? pitanja su na koja će Vam ovo predavanje pokušati dati odgovore.

Marija Ott Franolić doktorirala je na ženskim autobiografskim tekstovima i ženskoj povijesti, te je sudjelovala u izradi Nacionalne strategije poticanja čitanja.

Predavanje se održava u suradnji s Udrugom Zamisli s kojom surađujemo na projektu Obična čitateljica. Ovim projektom želimo potaknuti čitanje među slabovidnim i slijepim osobama, u okviru aktivnosti koje se održavaju u Memorijalnom stanu MJZ.

Ulaz je slobodan.

Program podupire Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Autor
admin
Datum objave
20.10.15
Kategorija
Novosti
Oznake