U petak, 26. lipnja, nakon što je kraju uspješno privedena akademska godina 2014./2015., u Centru je održana svečana dodjela diploma još jednoj generaciji studentica i studenata Ženskih studija.

IMG_3364

Od trideset upisanih polaznika i polaznica ove je godine dvosemestralni ženskostudijski obrazovni program završilo njih dvadeset i sedam (dvadeset i tri studentice te četiri studenta).

Sve/i su uz mentorsku pomoć predavačica i predavača napravili završne radove na različite teme (na primjer, o prizivu savjesti u medicini i ženskim reproduktivnim pravima, o hrvatskim strip autoricama, o rasizmu, specizmu i seksizmu iz ekofeminističke perspektive, o izvan-institucionalnom ženskostudijskom obrazovanju, o ženskom radu i potrošnji u vrijeme ekonomske krize, o maskulinitetu u sudskim praksama u silovanju itd.) i u različitim formama (teorijski radovi, istraživanja, eseji, video, DIY serija, teorijsko-kustoski koncept).

IMG_3320

IMG_3310

Posebno treba napomenuti da Centar ove godine slavi dvadesetu obljetnicu svojeg postojanja, te da je ženskostudijski obrazovni program, koji se u Centru odvija od njegovog osnivanja 1995. godine, do sada pohađalo više od 600 studentica i studenata.

Ove godine program se jednim dijelom izvodio i na Odsjeku za filozofiju i Odsjeku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu kao partnerskim organizacijama Ženskih studija 2014./2015.

Ženski studiji 2014./2015. financijski su poduprli Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Gradski ured za kulturu Grada Zagreba i Ministarstvo kulture.