Od 24.-29. ožujka su četiri članice Centra za ženske studije boravile u Tunisu kako bi detektirale teme nužne za razvoj i izgradnju kapaciteta ACDP-a. Članice CŽS-a detaljno su predstavile rad Centra prema područjima djelovanja: žensko-studijsko/feminističko obrazovanje, politička participacija žena te ženska kultura i nasljeđe.

Tijekom izlaganja specificirane su potrebe ACDP-a na temelju kojih će biti izrađen plan njihovog studijskog putovanja u Zagreb. Posebna pažnja posvećena je političkoj participaciji žena, prenošenju iskustava CŽS-a u desetogodišnjem bavljenju temom: izlaganje o trenutnom stanju, procesima donošenja zakona i javnih politika, kratak pregled sustava osiguranja ravnopravnosti spolova, pregled rada ženskih i feminističkih organizacija tijekom proteklog desetljeća (kampanje, zagovarački procesi, ad hoc koalicije). Osim na nekoliko zajedničkih sastanka, partnerske organizacije su i sudjelovale na Svjetskom Socijalnom Forumu na panelu u organizaciji ACDP. Panel je bio posvećen ekonomskom i socijalnom osnaživanju ruralnih žena, naročito iz perspektive žena iz tuniske pokrajine Sejnene koje su ciljna skupina projekta koji provodi ACDP.

Članica Centra Biljana Kašić je sudjelovala i na panelu organizacije El Taller International pod nazivom Istočna Europa i globalni jug kao i na okruglom stolu o Svjetskim ženskim sudovima koji je propitivao nove koncepte i nove putovi ka pravdi. Osim toga sve članice su sudjelovale na više panela i okruglih stolova u sklopu Foruma kao što su: Open University: Natural Resources and Wars , Universalité des droits humains des femmes et citoyenneté, Influences of austerity measures, Feminist action itd.

{yoogallery src=[/images/stories/galerije/tunisWSF]}

Autor
admin
Datum objave
02.04.13
Kategorija
Novosti
Oznake