Centar za ženske studije i Ženska mreža Hrvatske izražavaju zgražanje i zabrinutost zbog najave da će u Saboru u četvrtak 31. siječnja 2013. nastupiti američka pseudoznanstvenica Judith Reisman, poznata u svijetu po sustavnom zalaganju za kršenje ljudskih prava osoba homoseksualne orijetnacije i banaliziranju holokausta.

Centar za ženske studije i Ženska mreža Hrvatske traže od svih državnih dužnosnika da odbiju susret s g. Judith Reisman jer će na taj način pokazati dosljednost u poštivanju Ustava RH i vrednota ustavnog poretka, te poslati jasnu poruku da kao izabrani dužnosnici i dužnosnice poštuju i dosljedno  promiču unapređivanje ljudskih prava svih građana i građanki  te poštuju tekovine  antifašizma i  promiču vrednote sekularizma.

Centar za ženske studije i Ženska mreža Hrvatske u potpunoti prihvaćaju izjavu koju su 28. 01. 2013. javnosti i dužnosnicima Republike Hrvatske  uputile udruge: Građanska inicijativa Glas Razuma – Pokret za sekularnu Hrvatsku u suradnji s udrugama David, Protagora, Građanska akcija, Nisam vjernik i Centar za građansku hrabrost.

Zagreb, 28. 01. 2013.

Za Centar za ženske studije i Žensku mrežu Hrvatske:

Rada Borić

Sanja Juras

Đurđica Kolarec

Mirjana Kučer

Nela Pamuković

Autor
admin
Datum objave
29.01.13
Kategorija
Mediji
Oznake