Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na teme žena odnosno rodne problematike je dio programa Centra za ženske studije kao poticaj rodno-osjetljivom obrazovanju i politici ravnopravnosti spolova u Republici Hrvatskoj.

Trajanje natječaja: 1. travnja – 1. listopada 2011.
Objava rezultata natječaja: studeni 2011.

Centar za ženske studije smatra obrazovanje o ženskoj problematici na interdisciplinarnoj osnovi te poticanje istraživanja koja se tiču ženske subjektivnosti, ženske povijesti i kulture, roda/spola, moći i znanja, autoriteta i nasilja sastavnim dijelom novih i kritičkih znanja unutar svih vidova obrazovanja i cjeloživotnoga učenja.

Raspisivanjem ovog Natječaja želi se utjecati na povećanje interesa mladih, budućih stručnjaka/inja, za teme vezane uz žene, rodnu problematiku i rodnu ravnopravnost, a cjelokupnu akademsku zajednicu potaknuti na provedbu rodno-osjetljivih politika prihvaćenih od Vlade Republike Hrvatske.

Prosudbena komisija u sastavu dr. sc. Iva Grgić Maroević (predsjednica), dr. sc. Renata Jambrešić-Kirin i dr. sc. Aleksandra Čižmešija donijela je odluku o dodjeli prve, druge i treće Nagrade za studentski rad na temu žena odnosno rodne problematike.

Prva nagrada dodijeljena je Lani Pukanić studentici komparativne književnosti i engleskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu za rad Cur(k)e II: pregovaranje s kulturom (pod mentorstvom dr.sc. Maše Grdešić i dr.sc. Deana Dude).

Druga nagrada dodijeljenja je Svjetlani Knežević studentici novinarstva na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu za rad Predstavljenost žena u središnjim informativnim emisijama HRT-a, RTL-a i Nove TV u 2009. i 2010. godini (mentorica doc.dr.sc. Viktorija Car).

Treća nagrada dodijeljena je Maji Banožić studentici na Odsjeku za kroatistiku i bohemistiku s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za rad Kad žena piše povijest književnosti: Zdenka Marković (mentorica doc.dr.sc. Lahorka Plejić Poje).

Čestitamo dobitnicama i njihovim mentorima/cama, a svim ostalim prijavljenima te njihovim mentorima/cama zahvaljujemo na iskazanom interesu za ovaj Natječaj!

Uz dodijeljene nagrade, posebno priznanje i pohvalu Komisije primaju Ivoni Mikjeli sa studija novinarstva Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, za rad Obiteljska socijalizacija i svijest o rodnim ulogama – utjecaj arhetipova iz bajki na djecu (mentorica dr.sc. Smiljana Leinert-Novosel), Doris Šegoti s Filozofskog fakulteta, smjera fizika i informatika Sveučilišta u Rijeci za rad Žene u povijesti fizike (mentorica prof.dr.sc. Rajka Jurdana-Šepić) i Larisi Musić sa Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za rad Žene u stomatologiji: prilog proučavanju jedne predrasude (mentor doc.dr.sc. Tihomir Kuna, dr.med.dent.).

Projekt se provodi uz financijsku potporu Grada Zagreba – Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

Autor
admin
Datum objave
22.11.11
Kategorija
Nagrada
Oznake