Suradnje

Kreativni kritički laboratorij – feminističke teorije i prakse 

Centar za ženske studije u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti započeo je u travnju 2016. godine nastavni modul Kreativni kritički laboratorij – feminističke teorije i prakse.

U okviru modula analiziraju se i podučavaju nosivi tematski sadržaji, epistemološki dosezi i spoznajne ‘intervencije’ feminističkih teorija i suvremena teorijska promišljanja, posebice ona o statusu roda unutar različitih polja suvremenog iskustva, znanstvenih modusa i kulturnih praksi kao i procesa performativnih mapiranja i kritičke imaginacije. U izvođenju obrazovnog modula, uz interdisciplinarno motrište i interaktivnost kao metodičke spoznajne alatke, koriste se različiti znanstveni pristupi, izvori i područja spoznavanja poput vizualne kulture, lingvistike, socijalne historije, filozofije, kritičke geografije, multimedija, umjetničke prakse, semiotike.

Nastavni modul namijenjen je studenticama i studentima umjetničkih akademija i studija humanistike Sveučilišta u Zagrebu. Program se sastoji od šest predavanja koja se održavaju na Akademiji likovnih umjetnosti, te tri umjetničke radionice. Sveučilište u Zagrebu na zahtjev ALU odobrilo je upis 2 ETCS boda za izvannastavnu aktivnost studenticama i studentima koji završe modul.